^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

360 Tour

Credință și culoare
Piese de artă - carte veche

Scaneaza pentru a vizualiza

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
755
9284
39328
5101031

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

„Identități fragile.Muzeul Pandemiei. Stația Reșița” este o nouă expoziție în cadrul Muzeului Banatului Montan Reșița, care va fi deschisă publicului începând de joi, 6 aprilie 2023, până în 6 iunie 2023.

 

Este vorba despre un proiect muzeal care prezintă obiecte-emoții devenite simboluri ale pandemiei, în fapt o colecție de drame și experiențe personale încapsulate într-o traumă colectivă. Altfel spus, este primul muzeu participativ dedicat pandemiei și care ilustrează tranzițiile emoționale (re)simțite individual, dar experimentate colectiv de fiecare dintre noi.

Prima expoziție a avut loc în anul 2021, în București, și a fost urmată de o replică dedicată exclusiv violenței domestice în perioada pandemiei, expusă în anul 2021.

Colecția acestui muzeu s-a îmbogățit cu 10 obiecte relevante donate de către reșițeni, ale căror povești vor merge mai departe, în viitoarele stații unde urmează să ne oprim.

„Identități fragile-Muzeul Pandemiei. Stația Reșița” este o expoziție originală și inedită pentru Reșița, probabil prima în care tot ce știai despre modul cum să te comporți într-un muzeu se schimbă total. În această expoziție despre pandemie, este obligatoriu să atingi obiectele și tot ce este în spațiul de expunere. Poți veni să îți retrăiești experiențele personale din pandemie, poți sta la o masă cu cafeaua în față, poți invita un prieten cu care să socializezi, poți veni cu un laptop să lucrezi „de acasă”.

Dacă ești părinte, poți veni cu copiii să te joci, să desenezi, să stai ascuns în cort și să faci glume. În expoziție există câteva instalații pentru interacțiune unde poți împărtăși din sentimentele pe care ți le stârnim, poți picta cu culori care simbolizează diferite stări, poți asculta povești tulburătoare despre dramele trăite de unele femei în pandemie, victime ale violenței domestice.

Expoziția ”Identități Fragile-Muzeul Pandemiei. Stația Reșița” este un proiect marca Rețeaua Națională a Muzeelor din România, în parteneriat cu Muzeul Banatului Montan, Reșița.

Rețeaua Națională a Muzeelor din România este cea mai mare organizație profesională dedicată muzeelor, cu peste 78 membri instituționali și membri individuali. RNMR exploatează unul dintre cele mai mari avantaje competitive – munca într-un context naţional şi internaţional, construirea flexibilităţii, difuzarea de informaţii şi dezvoltarea unui know-how colectiv în interiorul unei reţele de largă acoperire. RNMR este afiliată la una dintre cele mai mari și influente reţele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations.

Muzeul Banatului Montan, Reșița este instituție județeană de profil a județului Caraș-Severin. Cu un patrimoniu care cuprinde peste 60.000 de obiecte (arheologie, documente, fotografie, etnografie, artă, carte veche), membru fondator al Rețelei Naționale a Muzeelor, derulează evenimente inedite, expoziționale și cultural-istorice, prin care comunitatea să facă un pas important spre cunoașterea propriei identități.

Manager interimar,
Dr. Livia Magina

Expoziția_Identități_fragile._Muzeul_Pandemiei._Stația_Reșița.jpg

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte