^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

360 Tour

Credință și culoare
Piese de artă - carte veche

Scaneaza pentru a vizualiza

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
913
9442
39486
5101189

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Cel de-al optulea demers plastic semnat Maia Truțulescu, ajunge în fața publicului, luni, 29 mai, ora 18, în sala de

expoziții a Muzeului Banatului Montan. Este vorba despre expoziția de pictură intitulată „JOURNEY - STEPS & TRACES” /Călătorie - pași și urme. Curator/ critic de artă, Conf. univ. Dr. Gabriel Kelemen, Facultatea de Arte și Design Timișoara, și Vicepreședinte UAP Timișoara. Expoziția se întinde pe două săli și cuprinde lucrări realizate în ultimul an.

Maia, care are un palmares remarcabil la această vârstă, a participat și în ultima perioadă, la manifestări artistice, colective sau de grup, atât naționale cât și internaționale, dintre care am aminti doar câteva:

Emiratele Arabe Unite - expoziție virtuală în cadrul Pavilionului României Expo Dubai; “First Flight - 40 years” - Art in Conversation, Londra; Expozitie colectivă la Centrul Expozitional Documentar al Universitatatii de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”; Expoziție colectivă la Muzeul Național Constantin Brâncuși- Târgu Jiu; Expozitie personală la București la Muzeul Țăranului Român, precum și participări la mai multe competiții de profil.

„Maia Truțulescu este un prilej de maximă bucurie, nu vreau să zic lucruri mari dar este din punctul meu de vedere un miracol. Maia este un talent real și nu contrafăcut. Opera sa de artă este serioasă și e foarte interesantă personalitatea pe care o are, e o personalitate introvertită dar nu sumbră ci veselă și serioasă în a construi o lume paralelă, o lume mai frumoasă, din punctul meu de vedere. Această personalitate introvertită este foarte bună, pentru că marii artiști au o combustie interioară, au un spațiu secret.

Foarte interesant este că ea trece de la exuberanța dripping-ului, adică a stropi cu culori, a te juca, a te bălăci haotic, sau poate mai puțin haotic cum o făcea Pollock, sau Romul Nuțiu, sau mulți, mulți alții, și ajunge de la această coagulare cromatică jucăușă, periculoasă, riscantă, la o construcție de sensuri și de emoții. ”

critic de artă, Conf. univ. Dr. Gabriel Kelemen.

Manager interimar,
Dr. Livia Magina

Expoziția_de_pictură_intitulată_JOURNEY_-_STEPS__TRACES_-_Călătorie_-_pași_și_urme.jpg

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte