^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
2072
14091
49316
4797356

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Primăria Municipiului Reșița vă invită miercuri 29 martie, în sala de conferințe a Muzeului Banatului Montan, de la orele 17, la un curs practic de BRANDING ȘI COMUNICARE ÎN INDUSTRIILE CREATIVE susținut de doamna Cristina SIMION, curator și galerist/Tiny Griffon Gallery/Nürnberg.

Curator și galerist, Cristina Simion a conceput și organizat expoziții solo și de grup ale artiștilor contemporani din Estul Europei, a scris, editat și coordonat cataloage și albume de artă și a publicat articole în reviste de profil. Este stabilită din 2012 la Nürnberg/Germania, unde conduce galeria Tiny Griffon Gallery.

La data de 28 martie 1923, în urmă cu un secol, Regele Ferdinand I a promulgat Constituţia României de după Primul Război Mondial, o Constituţie care, la vremea respectivă, a fost apreciată a fi drept una dintre cele mai moderne şi mai democratice legi fundamentale din Europa.

Muzeul Banatului Montan Reșița în colaborare cu Forumul Democratic al Germanilor din Banat organizează vineri, 10 martie, ora 12 la sediul instituției, evenimentul dedicat lansării cărții „Deportarea germanilor din Banat în Uniunea Sovietică. O prezentare a perspectivei copiilor lor prin relatări (re)povestite”, editura CosmopolitanArt, Timișoara 2022. Volumul este organizat de 5 editori: Albert Bohn, Werner Kremm, Peter Dietmar-Leber, Anton Sterbling și Walter Tonța, cu traducerea lui Sigrid Kuhn și a lui Werner Kremm. Invitați speciali ai acestui eveniment sunt prof.dr. Rudolf Graf, drd. Raluca Nelepcu și Erwin Josef Țigla, vicepreședintele Forumului Democratic al Germanilor din Banat.

Muzeul Banatului Montan, Reșița vă invită să participați vineri, 17 martie 2023, ora 17.00 la vernisajul expoziției „In memoriam Corneliu Baba. (1906-1997). 25 de ani de la moartea artistului”.

Lucrările prezente pe simeze sunt semnate de ambii pictori din familia Baba, și provin atât din colecția Muzeului Banatului Montan, „Donația Corneliu Baba”, cât și din colecția artistului. Conceptul expoziţional a fost elaborat de istoricul de artă Maria Muscalu Albani care a selectat lucrări ce ilustrează toate perioadele de creaţie ale lui Corneliu Baba. Cunoscutele „Spaime” ori „Regele nebun”, peisajele rurale și „Pieta” dar și portretele părinților (Gheorghe și Matilda), autoportrete precum și lucrări realizate de către Gheorghe Baba, se completează reciproc și exprimă stilul a două generații.

Astăzi, 2 martie 2023, Muzeul Banatului Montan Reşiţa a obţinut o finanţare de peste 10 milioane lei prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență pentru proiectul „Renovarea energetică a Muzeului Banatului Montan”, depus prin Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Se estimează că lucrarea va fi încheiată în aproximativ 2 ani.

Obiectivele proiectului sunt: izolarea pereţilor cu vată minerală și placarea fațadei ventilată cu piatră naturală; izolarea termică a intradosurilor și protejarea cu tencuieli decorative; înlocuirea tâmplăriei; termoizolarea planșeului peste ultimul nivel; izolarea termică a planșeului peste sol; realizarea hidroizolației corespunzătoare pe perimetrul clădirii; introducerea pompelor de căldură și a panourilor fotovoltaice ca sursă regenerabilă de energie; refacerea teraselor necirculabile.

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte