^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

360 Tour

Credință și culoare
Piese de artă - carte veche

Scaneaza pentru a vizualiza

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
1218
7913
37957
5099660

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Muzeul Banatului Montan Reșița în colaborare cu Forumul Democratic al Germanilor din Banat organizează vineri, 10 martie, ora 12 la sediul instituției, evenimentul dedicat lansării cărții „Deportarea germanilor din Banat în Uniunea Sovietică.

O prezentare a perspectivei copiilor lor prin relatări (re)povestite”, editura CosmopolitanArt, Timișoara 2022. Volumul este organizat de 5 editori: Albert Bohn, Werner Kremm, Peter Dietmar-Leber, Anton Sterbling și Walter Tonța, cu traducerea lui Sigrid Kuhn și a lui Werner Kremm. Invitați speciali ai acestui eveniment sunt prof.dr. Rudolf Graf, drd. Raluca Nelepcu și Erwin Josef Țigla, vicepreședintele Forumului Democratic al Germanilor din Banat.

O carte a amintirilor a 126 de copii ai celor deportați, 126 de mărturii ale unor destine marcate pentru totdeauna de o decizie arbitrară, 126 de mărturii ale speranței și supraviețuirii. O prezumtivă vină colectivă a făcut ca din România să fie deportați în Uniunea Sovietică peste 70.000 de germani: părinți, copii, bunici, femei și bărbați.

Dorința editorilor cu privire la acest volum este de a crea un teren favorabil înțelegerii mai aprofundate pentru subiectul în cauză, pentru înțelegerea „afectiv-emoțională față de șvabii bănățeni, față de germanii din România, în general.”

Manager interimar,
Dr. Livia MAGINA

Deportarea_germanilor_din_Banat_în_Uniunea_Sovietică.jpg

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte