^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

360 Tour

Credință și culoare
Piese de artă - carte veche

Scaneaza pentru a vizualiza

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
937
7632
37676
5099379

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi Muzeul Banatului Montan au avut recent un oaspete deosebit. Profesorul dr. Martyn Rady de la School of Slavonic and East European Studies din cadrul University College London a susţinut o conferinţă la Universitatea din Reşiţa. Tema conferinţei

„Customary Law and customary law courts in Hungary, Transylvania and the Banat (13th to 20 centuries)” a oferit un prilej de reflexi cu privire la evoluţia unei instituţii juridice pe o durată lungă a istoriei. Demersul istoriografic al profesorului dr. Martyn Rady în tematica cercetărilor sale privind istoria central-europeană. El a abordat în cărţile sale probleme ale istoriei sociale medievale a Europei Centrale, zăbovind cu predilecţie asupra elitelor medievale din Ungaria şi Transilvania. Regăsim în preocupările sale şi teme legate de istoria habsburgilor, de istoria românilor, a croaţilor şi cehilor, de interacţiunile culturale şi sociale manifestate într-un spaţiu marcat de un evident clivaj etnic şi confesional. Profesorul Martyn Rady face parte din Consiliul Ştiinţific al revistei Banatica supervizând studiile de istorie central-europeană.

Conferinţa profesorului dr. Martyn Rady de la Universitatea din Reşiţa şi discuţiile purtate cu cercetătorii istorici din cadrul Muzeul Banatului Montan marchează un moment ştinţific în activitatea culturală şi de cercetare din oraşul de pe malurile Bârzavei.

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte