^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

360 Tour

Credință și culoare
Piese de artă - carte veche

Scaneaza pentru a vizualiza

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
888
9417
39461
5101164

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

În fiecare an, la 18 mai este sărbătorită Ziua Internaţională a Muzeelor, o manifestare organizată începând din anul 1977 de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) și proiectată

a fi un bun prilej de consolidare a relaţiilor de cooperare dintre muzee, specialiştii acestora şi public.

Anual, acest eveniment invită muzeele, artiștii, profesioniștii și comunitățile lor să creeze, să-și imagineze și să împărtășească noi practici de creare de valoare, noi modele de afaceri pentru instituțiile culturale și de inovarea soluțiilor pentru provocările sociale, economice și de mediu în contextul actual. Anul acesta, tema aleasă pentru sărbătoarea muzeelor este „Muzeele, Sustenabilitatea și Starea de bine”.

Cu acest prilej, în data de 18 mai, la orele 12,00, la sediul Muzeului Banatului Montan din Reșița se va desfășura o conferință de presă în cadrul căreia va fi prezentat cel mai recent număr al anuarului științific al muzeului -Banatica, 32/2022. Volumul, tipărit la prestigioasa Editură Mega din Cluj-Napoca, reunește 28 de studii și articole ale unor istorici și cercetători din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Arad, Satu Mare sau Reșița.

Tematica revistei este diversă, cuprinzând cercetări de istorie socială, economică, politică sau culturală, biografii, anchete sociale, demografice sau antropologice, precum și rapoarte și cercetări arheologice.

Prin conținutul său variat și prin calitatea materialelor publicate, Banatica își continuă menirea de a fi cartea de vizită a cercetării științifice din instituția muzeală reșițeană și din județ, susținută și de cuprinderea sa în baze de date internaționale, ceea ce îi conferă consistență și credibilitate în mediul științific academic, universitar și muzeal.

Manager interimar,
Dr. Livia Magina

Lansare_de_carte_la_Muzeul_Banatului_Montan_din_Reșița_cu_prilejul_Zilei_Internaționale_a_Muzeelor.jpg

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte