^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

360 Tour

Credință și culoare
Piese de artă - carte veche

Scaneaza pentru a vizualiza

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
1188
6260
1188
4905277

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Revelatoare pentru activitatea industriala a intregii zone a Banatului montan, colectia de Placi foto din depozitul muzeului, ce cuprinde un numar de peste 2000 de piese, a fost realizata in atelierul fotografic al uzinelor resitene, in cea mai mare parte prin aportul fotografului oficial al Uzinelor de Fier si Domeniilor Resita (UDR) din perioada 1920-1964, Hermann Heel, artist-fotograf ce a prezentat lucrari la numeroase expozitii colective din tara si din Germania.

Incadrate temporal in prima jumatate a secolului al XX-lea, imaginile surprind in primul rand aspecte semnificative ale activitatii industriale din principalele asezari urbane ale Banatului carasan, centrate pe ansamblurile si sectiile uzinale si miniere din Resita, Anina-Steierdorf sau Bocsa. De mare interes sunt atat vederile exterioare ale diferitelor sectii ale UDR-ului (laminoarele, furnalele, turnatoria, otelaria, fabrica de locomotive), cat si interioarele acestora, focalizarea imaginii transpunand vizual numeroase piese industriale precum si activitatea de productie propriu-zisa. Lor li se adauga imagini referitoare la constructia barajelor, a podurilor, apeductelor si viaductelor din zona, la instalatiile miniere, dupa cum contin si o serie de desene tehnice, diagrame si planuri de situatie ale uzinelor.

O alta categorie de placi foto cuprinde imagini in care atentia artistului fotograf s-a concentrat asupra peisajelor din principalele asezari urbane ale Banatului montan – Resita, Anina-Steierdorf, Oravita, Bocsa, Moldova Noua– o buna modalitate de a realiza comparatii asupra evolutiei in timp a vietii si activitatii economice a zonei. Nu au fost neglijate nici aspectele legate de viata cotidiana din comunitatile rurale montane banatene.

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte