^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

360 Tour

Credință și culoare
Piese de artă - carte veche

Scaneaza pentru a vizualiza

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
2289
12664
56378
5118081

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Primăria Municipiului Reșița, în colaborare cu Muzeul Banatului Montan Reșița, Direcția Județeană de Cultură și Patrimoniu Caraș-Severin și Galeria de artă White Cuib din Cluj-Napoca vă invită la vernisajul

expoziției temporare„Virus Diary” (Jurnal de Virus) joi, 14 iulie 2022, orele 18, la sediul Muzeului Banatului Montan din Reșița.

Inițial,Jurnal de Virus a început ca o expoziție personală a artistului Dan Perjovschi în spațiul White Cuib din Cluj și a fost publicat on-line în timpul pandemiei. La proiect au luat parte în mod constant 25 de artiști români și străini și peste 100 au contribuit la creșterea lui în doi ani, începând din martie 2022. Jurnalul a fost expus și pe pereți reali atât în țară (la Satu-Mare, Brașov și Timișoara) cât și în străinătate (Madrid, New-York).

Acest proiect a avut un puternic impact asupra publicului, și a demonstrat că artiștii pot crea și în condiții improprii, și pot să aibă o legătură incredibilă cu publicul

„Am avut o idee genială de expoziţie. Din păcate, ca multe alte idei geniale trebuie amânată. Aşa a vrut Universul ăla foarte, foarte mare sau Virusul ăsta foarte, foarte mic.

Eu sunt adaptabil. N-am culori, desenez cu creionuʼ, n-am creion? Desenez cu degetuʼ muiat în gură… Mi-e gura uscată? Desenez în minte. E galeria închisă? Expun pe geam...“(Dan Perjovschi).

Click aici pentru a vizualiza comunicatul de presă.

Click aici pentru a vizualiza afișul evenimentului.

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte