^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

360 Tour

Credință și culoare
Piese de artă - carte veche

Scaneaza pentru a vizualiza

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
1094
7789
37833
5099536

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor a analizat solicitarea şi documentaţia de acreditare A Muzeului Banatului Montan, Reșița în şedinţa din 16.02.2023, în conformitate cu prevederile Ordinului Nr. 2057 din 2007, pentru aprobarea criteriilor şi normelor de acreditare a muzeelor şi a colecţiilor publice.

Documentația a fost însoțită de nota de constatare privind îndeplinirea condiţiilor şi criteriilor de acreditare întocmită de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş-Severin şi referatul de oportunitate privind acreditarea acestui muzeu, întocmit de Direcţia Patrimoniu Cultural, şi a dat aviz favorabil acreditării instituţiei noastre, prin Ordin al ministrului Culturii nr. 2708 din 03.03.2023.

Reacreditarea este obligatorie o dată la 5 ani, dar nu poate fi iniţiată mai devreme de 3 ani de la ultima acreditare.

Legea muzeelor şi colecţiilor publice nr. 311/2003 prevede că funcţionarea muzeelor şi colecţiilor publice din România este condiţionată de acreditarea acestora însă doar 130 de muzee și colecții muzeale sunt acreditate sau reacreditate, după caz, acreditarea fiind o etapă juridico-administrativă obligatorie în activitatea muzeelor din România.

Acreditarea unui muzeu aduce acestuia plus-valoare și încredere sporită din partea eventualilor colaboratori sau donatori, având în vedere că îndeplinește standardele naționale: administrarea unui patrimoniu cultural constituit şi dezvoltat pe baze ştiinţifice, existenţa personalului calificat, menţinerea unui sistem actualizat de evidenţă a acestuia, valorificarea patrimoniului muzeal prin expoziţii permanente şi temporare, organizarea de programe şi activităţi educative destinate publicului, precum şi prin activităţi de marketing cultural.

Manager interimar,
Dr. Livia Magina

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte