^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

360 Tour

Credință și culoare
Piese de artă - carte veche

Scaneaza pentru a vizualiza

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
951
9480
39524
5101227

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Muzeul Banatului Montan din Reșița, în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin, Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin și Serviciul Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale ale România organizează luni, 12 iunie 2023 de la orele 11, în sala de ședințe a

Consiliului Județean Caraș-Severin, evenimentul „Județul Caraș-Severin – 55 de ani”.

La masa rotundă pe care o propunem vor participa: domnul Romeo Dan Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, domnul Ioan Dragomir, prefectul județului Caraș-Severin, domnul conf. univ. dr. Vasile Rămneanțu de la Universitatea de Vest din Timișoara și domnul dr. Ovidiu Laurențiu Roșu, șeful Serviciului Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale ale României.

Expoziția documentară „Înfiinţarea judeţului Caraş-Severin (martie 1968)” prezintă prin intermediul unui număr de 77 de documente de arhivă inedite amplul proces de reformă administrativă derulat începând cu luna februarie a anului 1968, când România a renunțat la organizarea administrativă de inspirație sovietică, pe regiuni și raioane, și a revenit la județele tradiționale.

Acest proces a afectat teritoriul bănățean atât prin redistribuirea localităților în cadrul comunelor și stabilirea unor noi centre de comună, cât mai ales prin reconfigurarea frontierelor nou-înființatului județ Caraș-Severin, care nu s-au mai suprapus nici peste fostele limite ale regiunii Banat și nici peste cele ale județelor interbelice Caraș și Severin.

Manager interimar,
Dr. Livia Magina

Județul_Caraș-Severin__55_de_ani_-_afis.jpgJudețul_Caraș-Severin__55_de_ani_-_invitatie.jpg

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte