^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

360 Tour

Credință și culoare
Piese de artă - carte veche

Scaneaza pentru a vizualiza

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
227
6739
13259
4917348

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Muzeul Banatului Montan, Reșița găzduiește expoziția 3

Flora Răducan, Constantin Răducan, Bogdan Nueleanu al cărei vernisaj va avea loc miercuri, 1 martie 2023, ora 1700, la sediul instituției, în sala I.Stendl.

Flora Răducan, născută la Lugoj, a absolvit, în 1999, Facultatea de Artă și Design din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, are un master în pictură, absolvit în 2006 la București. Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România din 2001. Are la activ zeci de expoziţii personale şi de grup, la Lugoj, Timişoara, Bucureşti, Târgu Mureş, Dej dar și Reșița precum şi în străinătate: Grecia, Germania, Polonia, Canada, Ungaria și Franţa.

Constantin Răducan, născut la Lugoj, absolvent al Institutului de Arte Plastice N.Grigorescu”, București, promoția 1982, membru al UAP din 1980. A susținut expoziții personale în Ungaria, Germania sau Grecia dar și în țară, la București, Timișoara, Tg. Mureș sau Satu-Mare.

Bogdan Nueleanu, născut la Săulești, jud. Gorj, a absolvit studiile universitare și la Timișoara, la Universitatea de Artă și Design, secția sculptură, membru al UAP începând cu anul 2012. A participat la peste 50 de expoziții de grup și personale, workshopuri și simpozioane atât în țară cât și în străinătate.

Flora Răducan și Constantin Răducan au mai expus împreună, iar lucrărilor lor rezonează și intră în dialog fiindcă au mai multe puncte de contact decât contrapuncte. Apoi, ei fac, indirect, și un pariu de natură antropologică în clipa în care sunt pe aceleași simeze, fiindcă e imposibil să nu vrei să vezi și relația dintre fiică și tată, dincolo de cea dintre pictoriță și pictor (unde fiecare vine cu abordarea și profilul propriu). Eu, cel puțin, am fost interesat, de câte ori au avut o expoziție comună, să caut transferurile ce există de la unul la celălalt, să găsesc ecourile ce-și află răspunsul pe pânze, să intuiesc linii de legătură, echivalențe, diferențe.

Ei bine, când în acest joc intră încă un artist, riscul crește o dată cu miza. Mai ales că Bogdan Nueleanu e sculptor și încă unul care lucrează cu un material rece, oțelul. Va dinamita sau, dimpotrivă, va suda – cum bine știe să o facă – acest trio? Răspunsul e chiar în expoziția de la Reșița (oraș ce contează tot mai mult în geografia artei contemporane), una – dau din “casă”, acum – nu de conjunctură, ci cu un proiect generos, în care prietenia, admirația reciprocă și interesul pentru expresivitatea vizuală se contopesc și lucrează cu folos.

Robert Șerban

Manager interimar MBM Reșița,
Dr. Livia MAGINA

Vernisaj_expoziție_artă_vizuală_picturăsculptură__Bogdan_Nueleanu_Flora_Răducan_Constantin_Răducan_1_martie_2023.jpeg

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte