^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
207
3326
44164
2619347

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Muzeul Banatului Montan are plăcerea de a anunţa lansarea cărții aparținând regretatului prof.univ.dr. Dumitru Țeicu: Ilidia. Un centru de putere din secolele XII-XV, Brăila, 2017,

care va avea loc în data de 16 aprilie ora 1200 la sediul Muzeului Banatului Montan Reşiţa.
Născut în 26 ianuarie 1954 în satul Ilidia, județul Caraș-Severin, a absolvit cursurile Facultății de Istorie și filosofie din cadrul universității Babeș-Bolyai, obținând titlul de doctor în istorie la aceiași instituție. Din anul 1990 a fost la conducerea Muzeului Banatului Montan, facând cunoscută activitatea acestuia în țară și străinătate.
Și-a legat numele de istoria medievală a Banatului, în special de arheologia locurilor sacre, conducând săpături în numeroase și importante situri ale Banatului.
Despre această carte, ultima apărută, scrisă cu mare drag dar și cu mare suferință, Dumitru Țeicu spunea: Singulară în peisajul arheologiei medievale din Banat, cercetarea de la Ilidia poate oferi repere și într-un discurs istoriografic marcat de condițiile cercetării derulate cu jumătate de secol în urmă.

click aici pentru a vizualiza afisul

click aici pentru a vizualiza comunicatul de presa

 

*** ACTUALIZARE 17.04.2018
Luni, 16 aprilie a avut loc lansarea carții dlui Dumitru Țeicu  "Ilidia, un centru de putere din secolele XII-XV", Editura Istros, Brăila, 2017.

La eveniment au fost prezenți profesori universitari, cercetatori, arheologi, colegi din marile centre universitare din țară: prof. dr. univ. Doina

Benea, Universitatea de Vest Timişoara, prof. dr. univ. Rudolf Gräf, prorector la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, prof. dr. univ. Sabin Luca, managerul Muzeului Brukenthal din Sibiu, arheolog dr. Alexandru Szentmiklosi, Muzeul Național al Banatului, Timişoara.

Traducerea volumului a fost asigurată de către dna dr. filolog Ada Chisăliță. 

DSC_0002.jpgDSC_0003.jpgDSC_0007.jpgDSC_0033.jpg

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte